Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te optimaliseren. Als u doorgaat gaan we ervan uit dat u tevreden bent om onze cookies te ontvangen zijn.

Getuigenissen

Paul en Chantal Ramakers

Paul en Chantal Ramakers uit Brussel begonnen in 2010 uit te kijken naar een woning op het vasteland van Spanje. Ze hadden toen alle twee een drukke baan maar keken alvast vooruit naar hun komend pensioen en zochten een tweede verblijf in Spanje waar ze zouden kunnen ontsnappen aan het koude en natte weer in België. Ze wilden bovendien ontkomen aan het vaak te hectisch Belgische leven en samen kunnen genieten in een rustige aangename omgeving zonder stress.Paul, een doordacht en methodische man, zocht vele uren naar geschikte locaties op het internet. De omgeving van Malaga en de Costa Blanca behoorden tot de mogelijkheden maar steeds kwam hij terug uit op de provincie Almeria.Het uitzonderlijk goed klimaat, de stijl van de huizen, de rust, de prachtige landschappen en natuurlijk de uitzonderlijk lage prijzen deden hen besluiten ons te bezoeken voor een inspectie trip begin 2011. We bezochten met hen verschillende eigendommen en locaties maar al snel bleken ze hun hart verloren te hebben in het mooie stadje Oria. Ze kozen er uiteindelijk voor een mooie villa met twee verdiepingen, een prachtige tuin, een zwembad en uitzonderlijke zichten. De villa ligt op wandelafstand van het centrum van het stadje waar ze alle nodige nutsvoorzieningen binnen handbereik hebben en op weg daar naartoe is er een leuke bar-café waar ze kunnen genieten van een fris glas bier en wat heerlijke tapas. De aankoop werd snel bezegeld maar toch zou het nog tien maanden duren voor ze de trotse eigenaars werden van de villa. De verkopers wilde immers extra tijd om zelf eerst een andere woning te zoeken. Ondertussen is alles in kannen en kruiken, Paul en Chantal zijn op pensioen en kwamen in juli 2012, samen met twee van hun vrienden, voor het eerst genieten van hun eigen plek in de zon. Ze voerden ondertussen enkele aanpassingswerken uit en brachten de tuin opnieuw in orde. Ze houden van reizen en ze plannen dan ook, met hun Spaans huis als uitvalsbasis, heel wat trips en reizen naar andere plaatsen in Spanje. Ze poseren voor onze foto aan de poorten van hun Spaanse droom. We wensen hen hier nog vele jaren van geluk.

Victor en Marion

Victor en Marion Coronado uit Grimbergen deden in februari 2012 een bod op een Spaanse villa waarop ze via internet verliefd waren geworden. Victor is een Spaans onderdaan die al ruim 14 jaar gehuwd is met zijn Belgische vrouw Marion. Ze bezochten Almeria in 2011 en hadden hier een prachtige woning gevonden. Ze besloten, voor ze een bod zouden doen, eerst naar Belgie terug te keren om de financiele kant van de zaak voor te bereiden. Toen ze later dan daadwerkelijk een bod deden bleek de eigendom net verkocht te zijn aan een ander Belgisch echtpaar. Het was voor hen een zware klap maar vol goede moed gingen ze op zoek naar een nieuwe woning in Almeria. Ze wilden immers, gezien de lage vastgoedprijzen in deze streek, hier een vakantiewoning aankopen voor hun gezin dat verder bestaat uit de tweeling Laura en Selina en de jongste Luna. Ze waren op zoek naar een ruime eigendom op een rustige locatie met een prachtig uitzicht en voldoende plaats om de familie te ontvangen. De aanwezigheid van een zwembad was natuurlijk wenselijk. Hierop stuurden wij hen informatie door van een mooie eigendom te ArboleasNaast de details en de foto's stuurden wij ook een video mee naar Belgie zodat ze alles thuis rustig konden bekijken alvorens een vlucht te boeken om hier de eigendom te komen bezoeken. Ze vonden de woning schitterend, zelfs beter dan de vorige. en besloten dan ook snel om de eigendom te komen bezichtigen en de aankoop af te ronden. Eind maart 2012 namen ze de eigendom in bezit. Op onze foto zie je hen na hun bezoek aan de notaris te Vera.

Karl and Nathalie

 Nous avons rencontrés Richard au Palais des expos à Bruxelles au salon de la 2éme résidence en septembre 2014, sur place il y avait Ivan qui est un avocat Belge travaillant localement et qui était donc disponible pour répondre à toutes nos questions au niveau juridique. Nous avons été tellement enthousiaste par leur approche que Calida Homes à été le seul stand que nous avons visités. Nous avions des projets de visite à Arboleas/Albox pour le mois de Novembre 2014 afin de découvrir la région et quelques unes des maisons disponibles. Calida Homes nous a envoyé des lettres d’informations toutes les semaines afin de nous informer de ce qu’il y avait comme maison à vendre dans la région.

 

Nous savions parfaitement ce que nous recherchions et donc après quelques échanges d’emails avec Richard il nous à fait une liste de propriétés qui nous conviendraient. Lorsque nous sommes arrivés à Arboleas nous n’avions pas l’intention d’acheter tout de suite mais souhaitions d’abord découvrir la région et les maisons sur le marché. Après deux jours de visites avec Richard, ils nous à tout de suite mis à l’aise, tellement que nous avons finalement fait une offre sur une des maisons.

 

Nous sommes maintenant début février 2015 et nous venons de passer 5 jours dans notre nouvelle maison à Arboleas, elle est tout simplement magnifique et nous adorons l’endroit.

 

Richard et Ivan forment une superbe équipe, nous les remercions ainsi que toute l’équipe de Calida Homes. Nous allons essayer d’y aller le plus souvent possible, donc on vous verra très prochainement !

 

Merci

Christelle, Marc, Fanny and Olivier

 Nous souhaitons vous faire  part de notre expérience car nous avons acheté une villa près de Albox grâce à calidahomes avec le très bon suivi de Andrea.

 Andrea nous a aidé lors de ce premier achat en espagne en nous faisant visiter la villa mais en nous donnant également le nom d un conseiller juridique qui a supervisé notre transaction.  Nous avons acheté à deux  couples et  nous sommes unanime pour saluer le sérieux de ces deux partenaires.  La transaction a duré près de une année car la situation de la villa ainsi que la situation de la vendresse était  compliquée mais à aucun moment nous n avons paniqué malgré le fait d avoir payé un acompte car nous étions en  contact de façon permanente et de façon pro active  de  Andrea et de notre conseiller juridique.  Vous pouvez avoir confiance et comme nous ,vous serez propriétaire en espagne .   En outre, vous pouvez toujours poser vos questions à Andrea sur toutes sortes de sujets et elle répond toujours avec plaisir. Cela aussi fait partie du très bon service de cette agence .  

 

In mei 2013 had in restaurant "Pueblo Laguna" te Vera Playa een eerste vergadering plaats van het pas opgerichte Belgische Arboleas Petanque team. Een aantal stichtende leden, allemaal Belgische huiseigenaars uit Arboleas, waren overgekomen uit Belgie. De intiatiefnemers, de heren Marc Verniers en Filip Buedts, willen een team vormen om het op te nemen tegen andere teams uit de regio. Ze werden immers reeds voor een eerste wedstrijd uitgedaagd door een sterk Belgische team uit San Juan de los Terreros. De vergadering begon zeer succesvol maar eindigde in chaos mede door de vele kannen Sangria die soldaat gemaakt werden. Naast de initiatiefnemers waren ook de volgende stichtende leden aanwezig: Daniel Lacroix, Ulla Ludwigs, Christine Spaenjers, Chrisje Henderickx en Annick Verlinden. Ze kregen technische ondersteuning van de ere-leden Richard Clark en zijn echtgenote Wendy van Calida Homes. Op het einde van de vergadering was iedereen het erover eens dat er nog meerdere vergaderingen zullen nodig zijn eer men enige vooruitgang kan boeken. Men overweegt om in de toekomst Sangria, Duvel en andere alcoholische dranken te verbieden tijdens vergaderingen.Een evenementenkalender volgt weldra. 

 

Marc en Chrisje Verniers

Marc en Chrisje Verniers uit Sint-Katelijne-Waver wonen al een tijdje aan de Belgische kust te Knokke-Heist. Ze gaan binnen afzienbare tijd op pensioen en keken al enkele jaren uit naar een eigen woning onder de Spaanse zon. Ze waren aanvankelijk van plan om zich op Tenerife te vestigen maar uiteindelijk kozen ze voor het Spaanse vasteland en meer bepaald voor de provincie Almeria en dat om verschillende redenen. De eigendommen op Tenerife zijn veel duurder, men is steeds aangewezen op een vliegtuig voor de verplaatsing en de levenskwaliteit is nergens beter dan in Almeria. Ze zochten gedurende vele weken naar een geschikte locatie via internet en besloten in maart 2012 het vliegtuig te nemen en ons te bezoeken om hier enkele vrijstaande villa's binnen hun budget te bekijken. Op de tweede dag van hun bezoek kochten ze meteen een vrijstaande villa met vier slaapkamers en een zwembad in een rustige hamlet even buiten Arboleas met zicht op de plaatselijke rambla. In juni 2012 werd de koop gesloten bij de notaris te Vera en in juli kwamen ze, samen met hun kleindochter Senna, hier voor het eerst op vakantie. Ze lieten zich bij hun ganse aankoop door ons begeleiden en zijn zeer tevreden over de door ons geboden service. Ze willen zich hier zo snel mogelijk definitief vestigen en genieten hier tenvolle van de rust en de zon. Marc & Chrisje zijn op zeer korte tijd zeer goede vrienden geworden van iedereen die betrokken is bij ons kantoor.

We danken Serge Baguet, voormalig Belgisch wielerkampioen en zijn lieftalige echtgenote Sandra voor hun blijvende steun. Serge, samen met het ganse "Baguet Bicycle Centre" zijn al lang liefhebbers van de mooie kustlijn van Almeria welke ze jaar in, jaar uit gebruiken voor hun training- en wielervakanties. Zowel Serge als Sandra kwamen ons bezoeken op onze stand tijdens de recente beurs voor tweede verblijven in Flanders Expo te Gent. Ze hadden er ondermeer een babbel met andere wielerliefhebbers die de beurs bezochten en tekenden er de aanwezige posters.  
 

Nicolas and Marijke

 Wij zijn Nicolas & Marijke uit Deinze.

Een tiental jaar geleden keken we reeds ui t naar villa’s en bouwgrond in Spanje. Daar we in Belgie ook aan het bouwen waren, is die droom een beetje op de achtergrond geraakt. Eerder toevallig gingen we dit jaar naar de Second Home beurs te Gent. Daar sprak Marc Verniers ons aan met zijn ervaring bij Calida Homes.

Eenmaal thuisgekomen, keken we op de website van Calida Homes. We vonden een huis die in onze smaak viel, maar boven ons budget lag. Een week later keken we nog eens naar ons droomhuis… . De prijs was verlaagd! We hebben een optie genomen en zijn binnen de 2 eken naar Arboleas afgereisd.

We hadden alletwee zenuwen. Je hoort namelijk zo veel cowboy-stories…. We waren opgelucht toen we Andrea zagen. En een nog grotere opluchting toen ook Mark binnengewandeld kwam.

Toen we onze villa gingen bezoeken, was het liefde op het eerste zicht. We hebben meteen ook dat weekend besloten dat we dit zouden kopen.

Na wat heen en weer gemail, is Nicolas nog eens afgereisd in mei naar Spanje om de deal te sluiten.

We hebben heel veel info gekregen van Marc en Ivan De bakker in verband met alles en nog wat, zodat we in juni ons droomhuis persoonlijk kunnen inrichten en de omgeving kunnen verkennen.

Andrea van Calida Homes heeft ons heel goed ontvangen. En heeft ook steeds onze vragen meteen kunnen beantwoorden. (En het waren er nogal wat) Al voelde zij zich waarschijnlijk soms een buitenbeentje tussen de Belgen.  Zij heeft ons ook het gevoel gegeven dat dit huis iets voor ons is.

Wij willen nog eens iedereen bedanken, zoals Andrea, Richard, Marc en Ivan, die ons geholpen hebben met onze Case de Ensueno.

We hopen hier veel onze vakantie te kunnen doorbrengen. En de ouders kunnen hier op hun gemak overwinteren. We zien dit als een goede investering voor onze kinderen voor later.

Guy en Annick Deplancke

Guy en Annick Deplancke uit Schepdaal vernamen dat een paar van hun Belgische vrienden een eigendom hadden aangekocht in de Spaanse provincie Almeria. Ze waren zelf ook al een tijdje op zoek naar een eigen tweede verblijf in de zon en hadden eerder al rond gekeken in Turkije en op Tenerife. In mei 2012 namen ze een vlucht van Charleroi naar Alicante met de bedoeling ons eens op te zoeken en zichzelf ter plaatse te komen vergewissen van het aanbod aan onroerend goed in Almeria. Ze bezorgden ons vooraf een lijst met hun wensen zodat wij hen, na hun aankomst hier, enkele vrijstaande villa's binnen hun budget konden tonen. Na twee dagen van huizen bezoeken besloten ze over te gaan tot de aankoop van een prachtige zeer ruime 170 m² grote vrijstaande villa met een groot privé zwembad te Arboleas. Ondertussen is de koop gesloten en in juli 2012 kwamen ze voor het eerst op vakantie met enkele van hun kinderen. Wij hielpen hen bij elke stap van hun aankoopproces gaande van het zoeken naar een geschikt pand, het openen van een Spaanse bankrekening, het aanvragen van een NIE nummer, het aankopen van nieuwe meubelen, het verbouwen van de garage tot een extra slaapkamer enz. enz. Guy en Annick zijn vrolijke en hard werkende mensen die zeer tevreden zijn met hun vakantiehuis in Almeria. Ze kwamen hier toe als klanten maar zijn de afgelopen maanden goede vrienden geworden.

Hartelijk dank Rik

Hartelijk dank aan onze goede vriend Rik Alpaerts die ons begeleide bij een bezoek aan de grote en mooie stad Antwerpen. We wandelende samen door de oude voetgangerstunnel onder de Schelde, namen een plaatselijke tram, proefden er de beste bieren, bezochten het bijzondere bedrijf "Chocolate Line" en nog veel meer. Rik was een uitzonderlijk goed plaatselijke gids en we willen zeker zeer snel opnieuw Antwerpen bezoeken.

 Wij zijn gehuwd en hebben twee kinderen, een zoon van 25 en een dochter van 22. Ze wonen ondertussen op zich zelf met hun vriendin en vriend.

We hadden al enkele jaren terug het idee opgevat om een eigendom in Spanje te kopen. We hadden al een tweede verblijf aan de Belgische kust, maar zoals iedereen weet is er niet veel zon in Belgie. Het is en blijft een regenachtig land. Ricky wou al enkele jaren onze flat aan zee verkopen maar ik zag dat niet echt zitten. Tot we naar de "second home" beurs te Gent gingen en er in contact kwamen met Richard van Calida Homes. Hij was de enige daar die ons kon overtuigen om een aantal huizen te gaan bezoeken in Almeria. We maakten de reis met enkele vrienden en werden er zeer vriendelijk en gastvrij opgevangen zodat we er ons direct thuis voelden. We waren verrast om daar ter plaatse zoveel Vlaams sprekende mensen te ontmoeten. Ricky wist precies welke woning hij wou, gezien hij vooraf via internet een kijkje had genomen met "Street view". De werkelijkheid was echter nog veel mooier. Richard is een betrouwbaar makelaar en hij wil graag helpen zo veel hij kan. Dus kochten we ons droomhuis en zelf onze vrienden, die met ons mee waren gereisd, hebben er ook een droomhuis gekocht. Al het papierwerk werd voor ons gedaan door een Nederlandse advocate Rianne die al vele jaren in Spanje woont en werkt. Hopelijk kunnen we nog vele jaren genieten van ons huis onder de zon. Viva Espana, Viva Costa Calida (homes). Dank U Rich !

Patrick Van de Cruyce

 

Ik heb een Taxi bedrijf op grond gebied Koksijde.En ben al een tijdje op zoek naar een verblijf aan de Spaanse kust.In oktober 2012 besloot ik een vlucht te nemen naar Almeria.Daar had ik afspraak met Calidas Home Property.Andrea van Calidas Home kwam mij ophalen in mijn Hotel in Vera PlayaOm een paar appartementen te bezoeken aan de kust.Andrea is een zeer aangename persoon die volledig zich inzet voor haar job.De volgende dag ging ik terug op stap met Andrea om naar een paar huizen inland te bezoeken.Ik heb gekozen voor een mooi villa in de bergen met privé zwembad in Arboleas.Calidas Home met hun team en advokaat Lucas hebben al de papier werk in orde gebracht.Zo dat ik begin 2013 kon de akte tekenen bij de Spaanse Notaris.Calidas Home Proprety is zekers een aanrader voor wie op zoek is naar een Spaanse verblijf.Andrea and Richard I want to thank you again for all you did for me. Patrick 

Ingrid et Luc Longin – Sombreffe

En mai 2013 nous avons contacté Calida Homes par internet, car Ingrid a vu une maison qui lui plaisait.

Nous avons tout de suite été pris en charge par Richard qui a très vite compris quel type de résidence on souhaitait. Après avoir visualisé quelques maisons qu’il nous a présentées par mail, nous nous sommes rendus sur place en juillet.

Richard s’est chargé des réservations d’hôtel et a organisé dans les moindres détails une journée de visite de maisons. Seul souci : les propriétaires de la maison pour laquelle Ingrid avait eu un coup de cœur étaient absents. Mais tout au long de la journée, Richard n’a pas cessé d’essayer de les joindre et en fin d’après-midi nous avons pu la voir et maintenant …. c’est la nôtre, grâce à lui.

Beaucoup de Britanniques vivent dans la région, donc la nationalité de Richard est un atout supplémentaire quand il faut négocier

Richard a toujours été là pour conseiller, expliquer, il s’est décarcassé pour nous trouver un traducteur, un avocat, … il nous a pris en charge et ne nous a jamais lâchés même après la vente. Le service après-vente, c’ est du sur mesure.

Quand on revient chez nous, Richard est là avec toute son équipe et ils répondent toujours présent.

Merci Rich.

Woning Zoeken

Plaats:
Nabijheid:
Type:
Prijs van:
Prijs tot:
Min. Slaapkamers:
Min. Badkamers:
Min. Perceel:
Woning Ref:
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

We respect your email privacy

Email Marketing by AWeber

Contacteer Ons

Calida Homes Property Consultancy S.L.,
Calle Mirador
04660 Arboleas,
Almería
Spanje